De routebeschrijving van de onderstaande wandelroutes is te verkrijgen bij de plaatselijke recreatiebedrijven en bij de VVV steunpunten.

Rijnstrangenpad/Gangen door Rijnstrangen (14km)
Een voettocht door het gebied van de oude Rijnstrangen is een onderneming voor nieuwsgierige wandelaars die tegen een stootje kunnen. De route is vol verrassingen en voor een groot deel ongebaand. Maar voor een beetje avonturier is de beloning groot!

Ontdek het mooie buitengebied van Aerdt, Pannerden en Oud-Zevenaar. Wandelen door ruig rivierenlandschap met uiterwaarden en rabatten, over dijken, via twee trekpontjes, langs een gemaal en oude verdedigingswerken. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Startpunt: Restaurant Zaal Thoen en Thans, Kerkweg 10, Zevenaar
Opstappunten: Gemaal Oude Rijn, Deukerdijk 42, Pannerden + Station Zevenaar

De Bijlandroute (14 km)
Rondje rondom recreatieplas De Bijland, een 300 ha groot watersportgebied aantrekkelijk voor dagrecreanten en watersporters, en door de dorpen Tolkamer en Herwen.

De Gelderse Poort Wandeltocht
Regelmatig wordt de Gelderse Poort Wandeltocht georganiseerd doorplaatselijke recreatiebedrijven. De tocht is een goede oefening voor de Apeldoornse en Nijmeegse Vierdaagse. Het startpunt is bij Cafe de Oude Waal in Pannerden. De afstanden die gelopen kunnen worden zijn 40, 25, 15 en 10 km. De wandelingen van 40 en 25 km zijn vernieuwd en lopen o.a. over het prachtige nieuwe pad door de Ossenwaard bij Herwen.

Zie voor de exacte data de website http://www.gelderseiland.nl/.

Overig

http://www.klompenpaden.nl – Klompenpad ‘Rijnweidepad’ Spijk/Tolkamer
http://www.klompenpaden.nl – Rijnstrangenpad Oud Zevenaar-Aerdt-Pannerden