Fietsroutes

De routebeschrijving van de onderstaande fietsroutes is te verkrijgen bij de recreatiebedrijven en bij de VVV steunpunten.

Rijnstrangenroute (15 of 27 km)
De route loopt door het stroomgebied van de Rijn. De route voert langs oude Rijnstrangen, grienden, kolken, dijkjes, steenfabrieken, tuinbouwgebieden en langs de Rijn.

fietsroutes-gelderlandLokaal Ommetje Rijnwaarden (27 km)
Deze route geeft een goed beeld van de gemeente Rijnwaarden. In Pannerden gaat de route langs de kerk van de Heilige Martinus, in Herwen langs Huis Aerdt en in Tolkamer biedt de Europakade zicht op de vele schepen die via de Rijn Nederland binnen varen.

Gelderse Poortroute (39 km)
Door het rivierenlandschap van de Gelderse Poort en door de bossen van het Montferland. Onderweg langs verschillende kastelen en havezaten met hun landgoederen

Rhein-Waalroute (ca. 55 km of ca. 90 km)
De route loopt door het rivierengebied van de Rijn en de Waal en over de stuwwallen van Kleef en Nijmegen. De route maakt deel uit van het Rondje Rivieren, een route van 222 km die ingekort kan worden tot 5 kleinere rondjes van 50 tot 137 km

Eurobikeroute (74 of 119 km)
De route loopt langs Rijn en IJssel, natuurgebied de Gelderse Poort, door het Montferland en voor een deel door Duitsland

DSC_2024De Drie Veren fietstocht
De fietstocht onder deze naam heet nu “Rondom de Pannerdense Kop”, deze tocht is te wandelen of te fietsen in de zomer als het pontje vaart van Gendt naar Millingen vv. (Op zon-en feestdagen in de maanden mei, juni en oktober en in de maanden juli en augustus gedurende de hele week). Deze routes voeren u door het natuurgebied De Gelderse Poort, waar de natuur weer zijn gang mag gaan en waar u oog in oog staat met wilde koeien of paarden en waar de ganzen hun domein hebben. Er is een route van 35 kilometer en een route van 45 kilometer.

Deze route is te koop bij:

Op ’t Gelders Eiland (voormalige Gemeente Rijnwaarden):
– Beijlevelds Hofstede Bed & Breakfast in Aerdt
– De Geuzenstee Bed & Breakfast in Lobith
– Cafe de Oude Waal in Pannerden
– Restaurant De Swaenebloem in Tolkamer

Maar ook bij:
– Camping Waalstrand in Gendt
– Koffie en Eethuis de Gelderse Poort in Millingen
– De Panoven in Zevenaar
– VVV Arnhem, Nijmegen en Montferland

Geuzenfietstocht
In september organiseert de Stichting Toeristische Werkgroep Rijnwaarden de Geuzenfietstocht. Het rivierenlandschap van de Gelderse Poort is met een herfstzonnetje vanaf de dijkjes een mooi plaatje. Zie voor de exacte datum de website http://www.gelderseiland.nl/.

 

Ga verder naar:
Het dorp Aerdt
Dorpshuis ‘Eensgezindheid’
Oorsprong en historie
Bezienswaardigheden
Fietsroutes
Wandelroutes
Aerdt op de kaart
Wapenschild en vlag
Volkslied