Jaren geleden heeft de dorpsraad van Aerdt samen met de Rabobank en ondernemers 3 AED’s op de kop getikt om op te plaatsen op 3 handig gekozen locaties namelijk op het Toon van Uden sportpark aan de Loostraat, bij kleine camping De Rijnstrangen aan de Beuningsestraat en bij het dorpshuis in de Aerdtse kern.

Na 12 jaar werd het hoog tijd de AED’s te vervangen, die de dorpsraad in beheer heeft. Voor dit beheer hebben zij momenteel 3 vrijwilligers actief voor de controle en het onderhoud en worden er ook jaarlijks Reanimatiecursussen georganiseerd.

De nieuwe ZOLL halfautomatische AED’s geven voor iederen gebruiker, ook onervaren, een vertrouwd gevoel vanwege een uitgebreide reanimatieondersteuning en geavanceerde elektroden. De automaat vertelt er voldoende goed gereanimeerd wordt en loodst de gebruiker door het gehele reanimatieproces tot het mogelijk geven van een schok. De AED komt met handige draagtas en is dus gemakkelijk te grijpen bij calamiteiten.

Heeft u ze al zien hangen? Op naar weer 12 jaar veiligheid in Aerdt!