Een van de uitvoeringsprojecten van het Levend Landschap proces is een beplantingsproject. Bewoners krijgen de mogelijkheid inheemse bomen en struiken aan te schaffen om hun erf/terrein landschappelijk aantrekkelijker te maken. Herwen en Aerdt in het groen is gestart in het najaar van 2017.

Gisteren was het dan zover: De uitdeeldag. Na een inleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland mocht wethouder Hans Winters met mevrouw Gerritzen de eerste boom planten. Vijf erfeigenaren uit Aerdt en diverse eigenaren uit Herwen hebben hun plantgoed opgehaald en zullen deze de komende dagen uitzetten op en rondom hun erf.

SLG had duidelijk ervaring, want het uitdelen verliep goed georganiseerd en dus lekker vlot. Om 12:00 uur was iedereen weer op pad, trots met de buit naar huis. Het resultaat zal de komende jaren vanzelf zichtbaar worden, met nieuwe zichtlijnen en beplanting op de erven in ons mooi landschap.