Afgelopen week 17 zijn de werkzaamheden rondom het verduurzamen van het dak van dorpshuis Eensgezindheid in Aerdt gestart. Een gecertificeerd bedrijf is begonnen met het veilig verwijderen van asbest. Nadat deze werkzaamheden afgerond waren zijn direct nieuwe dakplaten op het dorpshuis aangebracht. Vanaf aankomende maandag (1, 2 en 3 mei) zullen zonnepanelen worden geïnstalleerd. Deze nieuwe dakisolatie en zonnepanelen zullen op lange termijn een flinke besparing opleveren wat betreft de exploitatiekosten van de accommodatie.

Het nieuwe dak is niet de eerste grote renovatie. Willie Blij van Dorpshuis Eensgezindheid, Toon de Vries van Dorpsraad Aerdt en Wim Puttman, buurman van het dorpshuis, weten er alles van en vertellen dat de eerste steenlegging van het schuttersgebouw in 1927 plaatsvond. Door de senaat van Schutterij Eensgezindheid. Het dorpshuis is namelijk tot in 1975 eigendom geweest van de schutterij, als schuttersgebouw. In 1944 werd het gebouw verwoest, in 1947 weer opgebouwd. Later volgde nog een uitbreiding aan de oostzijde van het pand. Inmiddels zijn er veel verenigingen die gebruik maken van het dorpshuis. Met deze vernieuwing is het dorpshuis klaar voor de toekomst.